Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν μνήμη....

Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που περιέχει την ρύθμιση-λαιμητόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση που διαλύει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Επειδή πλησιάζουν εκλογές και επειδή είναι χρήσιμο ο κάθε συνάδελφος να γνωρίζει ποιοι στήριξαν τον κλάδο και ποιοι καταστρέφουν το αγαθό της εκπαίδευσης, την αξιοπρέπειά μας ως εκπαιδευτικών λειτουργών, το μέλλον μας και το μέλλον των οικογενειών μας, ενημερώνουμε σήμερα για τη στάση κομμάτων και πολιτικών προσώπων στη συζήτηση και στην ψηφοφορία της ρύθμισης στη Βουλή.


ΠΟΙΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ
Από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης της ρύθμισης ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο πλευρό της Ομοσπονδίας και του κλάδου. Εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκαν στη Βουλή με το Βουλευτή Β’ Αθήνας και συντονιστή του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη και την Βουλευτή Επικρατείας και εκπρόσωπο του Τομέα Παιδείας του κόμματος κ. Θεανώ Φωτίου, οι οποίοι δήλωσαν ρητά πως η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική και πως, μαζί με όλες τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα ακυρωθούν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση. Ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν και στις ομιλίες τους στη Βουλή.

ΚΚΕ
Ανάλογη στάση τήρησε και το ΚΚΕ. Η Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Μανωλάκου συναντήθηκε με μέλη της ΟΙΕΛΕ και τόνισε πως το κόμμα αντιτίθεται στη ρύθμιση, όπως και σε ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο. Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Καραθανασόπουλος ως εισηγητής του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή μίλησε για τις οδυνηρές συνέπειες της ρύθμισης για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και για τον εργασιακό Μεσαίωνα που εγκαθιδρύεται στα ιδιωτικά σχολεία. Ειδική μνεία για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς έκανε και η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Αλ. Παπαρήγα στην καταληκτική της τοποθέτηση για το πολυνομοσχέδιο.

ΔΗΜΑΡ
Από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ. η Βουλευτής Β’ Πειραιά και επικεφαλής του Τομέα Παιδείας και Έρευνας κ. Ρεπούση και ο Βουλευτής Λάρισας κ. Ψύρρας δήλωσαν σε συνάντησή τους με το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ τη στήριξή τους στον αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την αντίθεσή τους στην κατατεθείσα ρύθμιση.  Ο κ. Ψύρρας τοποθετήθηκε για το ζήτημα στη Βουλή, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Κουβέλης τόνισε στην ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο ότι η ρύθμιση για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι παράλογη, διότι έχει ενταχθεί σε ένα άρθρο που αφορά τη θεραπεία στρεβλώσεων της αγοράς.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τέλος, την αντίδρασή τους στη ρύθμιση εξέφρασαν εκπρόσωποι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε συνάντησή τους μέλη της Ομοσπονδίας. Ιδιαίτερα καυστική για τις συνέπειες της ρύθμισης υπήρξε στην τοποθέτησή της η Βουλευτής Α’ Αθήνας κ. Κουντουρά.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΣΟΚ
Η Ομοσπονδία και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Μέλη της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκαν με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Π. Κουκουλόπουλος, Π. Ρήγας, Γ. Κασσής, Γ. Κουτσούκος, Κ. Σκανδαλίδης) οι οποίοι εξέφρασαν αρχικά την έκπληξή τους για τη ρύθμιση και τις έντονες ενστάσεις τους και υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποσυρθεί. Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, συντάχθηκαν με την εντολή Αρβανιτόπουλου για την ικανοποίηση των σχολαρχών και την εξόντωση του κλάδου και ψήφισαν υπέρ της ρύθμισης.

Ν.Δ.
Για τη Νέα Δημοκρατία, τα λόγια είναι …περιττά. Ο βαθμός απαξίωσης και αδιαφορίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ήταν τόση που δεν επέτρεψαν να εκδοθεί άδεια εισόδου στη Βουλή ούτε καν για τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε τη στάση του Βουλευτή Αττικής του κόμματος κ. Βλάχου που με την ομιλία του στη Βουλή εξέφρασε  τις επιφυλάξεις του για τη ρύθμιση, την οποία και αυτός τελικά ψήφισε....


Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...