Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για τη διασφάλιση της εργασιακής τους αξιοπρέπειας είναι δίκαιος

Στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει στον απόλυτο βαθμό τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της εκπαίδευσης η κυβέρνηση των μνημονίων, της ανεργίας, της λιτότητας και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της πατρίδας μας έκανε ένα ακόμα βήμα στην οδό της εφαρμογής όλων των γνωστών συνταγών του νεοφιλελευθερισμού. Προχώρησε στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που ευτελίζει την αξία του κοινωνικού αγαθού της παιδείας με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στα ιδιωτικά σχολεία.

Οι διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, είναι αντισυνταγματικές. Ταυτόχρονα η διαδικασία της σύνταξης και της ψήφισής του αποτελεί χλευασμό στη δικαιοσύνη, αφού οι ίδιες αυτές διατάξεις εκκρεμοδικούν αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Οι επιπτώσεις των εν λόγω άρθρων απελευθερώνουν τις απολύσεις,  ελαχιστοποιούν το ποσό της αποζημίωσης, καταργούν τον έλεγχο των υπηρεσιακών συμβουλίων από τις καταγγελίες σύμβασης,  μετατρέπουν τις συμβάσεις εργασίας από συλλογικές σε ατομικές και πάνω απ’ όλα αποσύρουν πλήρως τον κρατικό έλεγχο από τη ζωή των ιδιωτικών σχολείων, με βέβαιο αποτέλεσμα την  έξαρση της εργοδοτικής ασυδοσίας στη λειτουργία τους.

Τα παραπάνω σηματοδοτούν ένταση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, που έχουν ως αποτέλεσμα ανάλογη αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ  η διδακτική και παιδαγωγική εμπειρία κάθε εκπαιδευτικού είναι πολύτιμο κοινωνικό κεφάλαιο, που πρέπει να προστατεύεται.

Το Κόμμα μας δεσμεύεται για την επαναφορά των διατάξεων των νόμων 682/1977 και 1351/1983, που το πολυνομοσχέδιο κατάργησε. Ο αγώνας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι δίκαιος και αφορά όλη την κοινωνία.


Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...