Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Υπόμνημα - Διαμαρτυρία του ΣΔΝΦΕ σχετικά με την προσθήκη – τροπολογία 1424/41 29.4.2014 του Υπουργείου Παιδείας

Ο ΣΔΝΦΕ κατέθεσε από κοινού με τον ΣΚΦΕ Υπόμνημα - Διαμαρτυρία προς τα κόμματα και τους βουλευτές της Ελληνικής Βουλής σχετικά με την απαράδεκτη και αντισυνταγματική τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας στο σχέδιο Νόμου "Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος", δηλαδή στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. Η τροπολογία του κ. Αρβανιτόπουλου είναι έκτασης 149 σελίδων, τη στιγμή που ολόκληρο το νομοσχέδιο είναι 280!!!

Ενδεχόμενη ψήφιση της παραπάνω τροπολογίας – προσθήκης συνεπάγεται (σε ό,τι αφορά στην Ιδιωτική Εκπαίδευση) την αναδρομική κατάργηση του καθήκοντος / της αρμοδιότητας των Διευθυντών Εκπαίδευσης να εποπτεύουν και να ασκούν διοικητικό και πειθαρχικό έλεγχο στα ιδιωτικά σχολεία και στους υπηρετούντες σ’ αυτά εκπαιδευτικούς. Επίσης, θα επιφέρει την πλήρη απουσία εποπτείας της Πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία, εποπτείας η οποία αποτελεί υποχρέωσή της κατά το Σύνταγμα (Άρθρο 16, παράγραφος 8).

Αναρωτιέται κανείς αν τέτοιου είδους τροπολογίες θα λύσουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης στον τόπο ή εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και, αν ναι, ποιων. Σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές των κομμάτων δεν μπορούν να επικαλεστούν, πλέον, "άγνοια" και αναπόφευκτα αυτές οι πολιτικές θα κριθούν στις επικείμενες εκλογές.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...