Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Διπλή εισφορά αλληλεγγύης από 1/1/12

Επειδή πολλοί πιστεύουν ότι "τίποτα δεν αλλάζει" ή "τίποτα δεν μπορεί να γίνει", θυμίζουμε ότι όλα αλλάζουν και όλα γίνονται. Οι αλλαγές που τουλάχιστον θα δούμε στο μισθό μας από 1/1/12 είναι η περαιτέρω μείωση των καθαρών αποδοχών μας λόγω της μείωσης του αφορολόγητου (5.000€) και η παρακράτηση της "ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης", που δε θα έρχεται πλέον από την εφορία, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν. 4024.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά τις ομοιότητες και τις διαφορές της φορολογικής πολιτικής (ή όπως αλλιώς θέλετε να την ονομάσετε) για το 2011 και 2012:




 Προς διάψευση, λοιπόν, όσων πιστεύουν ότι "τίποτα δεν αλλάζει", έχουμε σημειώσει με κόκκινο χρώμα τις αλλαγές.

Μια τάξη μεγέθους των περαιτέρω μειώσεων στις αποδοχές μας (εφόσον δεν αλλάξει το μισθολόγιό μας) παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα : 


Τονίζεται για άλλη μια φορά ότι οι παραπάνω κρατήσεις θα γίνουν επιπλέον στις ήδη υπάρχουσες.

Αν κάποιος θέλει να υπολογίσει τι θα πληρώσει από 1/1/12 χρειάζεται να προσθέσει :

[υπάρχουσες κρατήσεις] + [επιπλέον κρατήσεις από τον παραπάνω πίνακα] + [χαράτσι ΔΕΗ] + [χαράτσι εφορίας για εισοδήματα 2011] + [αύξηση τελών κυκλοφορίας] + [έμμεσοι φόροι από καύσιμα, καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες]

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σε αντίθεση με τις ειδικές εισφορές αλληλεγγύης που επιβάλλει το καθεστώς, η αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...