Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η γνωμοδότηση 4/2012 για τον έλεγχο της καταχρηστικότητας των απολύσεων ισχύει! – Συνάδελφοι, διεκδικήστε τη νομιμότητα!

Όπως απεδείχθη πανηγυρικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά (δείτε σχετικά ανάρτηση για την πολύ σοβαρή υπόθεση), η γνωμοδότηση 4/2012 σύμφωνα με την οποία τα υπηρεσιακά συμβούλια ελέγχουν ενδεχόμενη καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης ιδιωτικού εκπαιδευτικού (εάν δηλαδή αυτή έχει γίνει με εμπάθεια/εκδικητικότητα εκ μέρους του ιδιοκτήτη) ισχύει. Παρά το γεγονός ότι κάποια ιδιωτικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των ισότιμων σχολείων (Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και Κολλεγίου), που θεωρούν ότι είναι κράτος εν κράτει και αγνοούν τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και παρά το ότι η Πολιτεία δεν δείχνει τη βούληση να υπερασπιστεί έναντι των αυθαίρετων σχολαρχών δικές της εγκύκλιες οδηγίες και αποφάσεις των εποπτικών της οργάνων, η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι ευτυχώς λειτουργεί ακόμη. Έχει προκαλέσει, επίσης, εντύπωση ότι η πολιτεία αφήνει ανενόχλητους τους σχολάρχες που ανερυθρίαστα παραβιάζουν τη γνωμοδότηση 4/2012, την ώρα που δείχνει ασυνήθιστη ζέση στην εφαρμογή της γνωμοδότησης 214/2012 που μειώνει κατά 35% τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ο λόγος για τον οποίο η μια γνωμοδότηση αγνοείται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η άλλη  εφαρμόζεται κατά γράμμα, ευνόητος…
Κοινοποιούμε για μια ακόμη φορά τη γνωμοδότηση 4/2012 και ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ιδίως αυτούς που έχουν ενημερωθεί ότι θα καταγγελθεί η σύμβασή τους και θεωρούν ότι έχουν επαρκή στοιχεία για να αποδείξουν ότι απολύονται για λόγους εμπάθειας/εκδίκησης στο πρόσωπό τους (συνήθως για λόγους διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους) από την πλευρά της ιδιοκτησίας ή της διεύθυνσης του σχολείου, να κάνουν χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων τους. Για οποιαδήποτε ερώτηση/πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Ομοσπονδία.
Διαβάστε εδώ τη γνωμοδότηση 4/2012.


Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...