Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Γ. Κατρούγκαλος (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου): Συνταγματικό πραξικόπημα κατ' εντολήν του αδερφού του πρωθυπουργού με σκοπό τη διάλυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης!

«Όσο κι αν να θέλουν τα αντίθετα οι σχολάρχες (μεταξύ τους κι ο αδερφός του πρωθυπουργού, για λογαριασμό του Αμερικανικού Κολλεγίου) και η «τρόικα», στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη νόμοι και Σύνταγμα. Η προσπάθεια διάλυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η παράδοσή της ως μικρομάγαζο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων θα μείνει στο κενό. Αποτελεί, όμως, ακόμη μία απόδειξη πόσο επικίνδυνη είναι η παρούσα κυβέρνηση και πόσο αναγκαίο είναι να ανατραπεί». 
 
Με αυτή την παράγραφο κλείνει το συγκλονιστικό άρθρο του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κατρούγκαλου που δημοσιεύεται στο σημερινό «Παρόν της Κυριακής» και αναφέρεται στην επαίσχυντη εγκύκλιο που εξέδωσε την Παρασκευή κατ’ εντολήν του Αλέξανδρου Σαμαρά το Υπουργείο Παιδείας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα ότι το Υπουργείο δεν κυβερνά η πολιτική του ηγεσία αλλά επιχειρηματικά συμφέροντα.


Ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει ότι η εγκύκλιος παραβιάζει απολύτως το Σύνταγμα, καθώς επί της ουσίας καταργεί το νόμο που σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος ρυθμίζει τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Έρχεται, δε, σε αντίθεση με σειρά νομολογιών που ορίζουν με σαφήνεια ότι στην ιδιωτική εκπαίδευση περιορίζεται δραστικά η έννοια του διευθυντικού δικαιώματος για να μη θιγεί ο χαρακτήρας του αγαθού της εκπαίδευσης. Η επιδιωκόμενη μετατροπή του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων σε αναλώσιμο υλικό αντιστρατεύεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο σκοπό της Παιδείας.

Το συνταγματικό πραξικόπημα που επιχειρεί στην ιδιωτική εκπαίδευση ο Αλέξανδρος Σαμαράς με τις πλάτες της τρόικας έχει σκοπό τη μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε μικρομάγαζα και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Καλούμε τον κλάδο σε επιφυλακή. Η ΟΙΕΛΕ θα δώσει τη μάχη για την απόσυρση του άθλιου αυτού εγγράφου, προϊόντος ακραίας επιχειρηματικής διαπλοκής. Η διάλυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν θα περάσει.

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Γ. Κατρούγκαλου στο σημερινό "Παρόν"..



Πηγή: ΟΙΕΛΕ 

Υ.Γ. : Ας μην ξεχνάμε και την αντισυνταγματικότητα της γνωμοδότησης 214/12 (με υπουργό Παιδείας τον κ. Μπαμπινιώτη) την οποία επικαλούνται οι διοικήσεις των σχολείων προκειμένου να τροποποιήσουν μονομερώς, κατά τρόπο βλαπτικό και άρα παράνομο τις ατομικές συμβάσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στο ίδιο έργο θεατές... Και όσο η αντίδραση των εκπαιδευτικών θα είναι χλιαρή και αναιμική, τόσο οι διοικήσεις θα αποθρασύνονται. Η ατομική ευθύνη που φέρει ο καθένας είναι μεγάλη... Παρακαλούμε όσους, ακόμα και τούτη την ύστατη ώρα, τολμήσουν να ορθώσουν το ανάστημά τους να διαβάσουν ξανά τα πρόσφατα email από το ΣΔΝΦΕ και να πράξουν τα δέοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...