Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Συνάντηση του ΣΔΝΦΕ με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (19-7-13), στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ, συνάντηση των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Ισότιμα Σχολεία με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Κουρουτό με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την εγκύκλιο Φ.18/93893/Δ5, και την οργάνωση του κοινού αγώνα που πρέπει να δοθεί προκειμένου η αντισυνταγματική αυτή εγκύκλιος να ανακληθεί άμεσα.

Στη συνάντηση αυτή κατέστη σαφές, και το επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους, ότι οι συνέπειες της παράνομης αυτής εγκυκλίου (που φυσικά δεν αποδεχόμαστε) αφορούν όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, είτε αυτοί έχουν σύμβαση διετίας, αορίστου χρόνου, ακόμα και όσους υπηρετούν με ΦΕΚ στα Ισότιμα Σχολεία, ανεξάρτητα από το χρόνο προϋπηρεσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω παράνομη εγκύκλιος ανοίγει το δρόμο για ελεύθερες απολύσεις (σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του διδακτικού έτους), χωρίς κανένα αξιοκρατικό ή ορθολογικό κριτήριο, σύμφωνα με τις ορέξεις του κάθε ιδιοκτήτη, με δραματική μείωση των αποζημιώσεων και χωρίς τον έλεγχο καταχρηστικότητας/νομιμότητας από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια!

Συνάδελφοι,

σας διαβεβαιώνουμε ότι το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, συμμετέχει ενεργά στους λεπτούς χειρισμούς που απαιτεί η σοβαρότητα της υπόθεσης αυτής και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών των Σχολείων μας.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, για άλλη μια φορά, (και δε θα σταματήσουμε να το πράττουμε) ότι η ατομική ευθύνη του καθενός είναι πλέον μεγάλη. Είναι καιρός όλοι να καταλάβουν, ακόμα και αυτοί που μέχρι τώρα "σφύριζαν αδιάφορα" παρακολουθώντας τις εξελίξεις, ότι η φωτιά δεν βρίσκεται πλέον στο σπίτι του γείτονα, αλλά έχει μπει και στο δικό τους σπίτι. Ο αγώνας που χρειάζεται να δοθεί είναι μπροστά μας, είναι σκληρός και θα είναι πολύπλευρος (έχετε ενημερωθεί σχετικά και στα emails σας).

Θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...