Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του Σύριζα Γιάννης Αμανατίδης, ζητώντας την απόσυρση της αντισυνταγματικής εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης κατέθεσε σήμερα το πρωί επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας με θέμα την επαίσχυντη εγκύκλιο που εξεδόθη την 12/7 από τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, που ουσιαστικά αποσύρει την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω της εφαρμογής των διατάξεων της ΠΥΣ 6/2012.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω εγκύκλιος Φ.18/93893/Δ5 ανοίγει το δρόμο για ελεύθερες απολύσεις (σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του διδακτικού έτους), χωρίς κανένα αξιοκρατικό ή ορθολογικό κριτήριο, σύμφωνα με τις ορέξεις του κάθε ιδιοκτήτη, με δραματική μείωση των αποζημιώσεων και χωρίς τον έλεγχο καταχρηστικότητας/νομιμότητας από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια!


Στην επίκαιρη ερώτηση θεμελιώνεται επαρκώς τόσο η αντισυνταγματικότητα της εγκυκλίου που προδήλως παραβιάζει το άρθρο 16, παρ. 8 του Συντάγματος, όσο και ο παράνομος χαρακτήρας της, καθώς οι διατάξεις της ΠΥΣ 6/2012 ακυρώνουν το σύνολο των σχετικών διατάξεων του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε με βάση τη συνταγματική επιταγή (ν. 682/77) και που καθορίζουν τα της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από την Πολιτεία και της υπηρεσιακής κατάστασης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
  
Συνημμένα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...