Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για ακύρωση όλων των κυβερνητικών αποφάσεων που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους Νόμους και αλλοιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού αγαθού

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ακόμα οι κ. Ζ. Πεπές Μέλος Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, Γ. Γαβρίλης υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης, Τ. Κουράκης, Δ. Στρατούλης. Ο ΣΔΝΦΕ εκπροσωπήθηκε διά του ειδικού γραμματέα του, κ. Γ. Πετράκη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε παρουσιάστηκαν αναλυτικά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων τριών ετών (Ν.3848/10, γνωμοδότηση 214/2012, ένταξη ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο, «απελευθέρωση» της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων με το Ν.4093/12, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών και η πρόσφατη εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου)  που ουσιαστικά αποσύρουν την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση, ισοπεδώνουν τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και χαρίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους σχολάρχες. 


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους νόμους και καταλύουν τις εργασιακές σχέσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση θα ακυρωθούν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρόσθεσε, ακόμη, πως για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης από την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο αλληλεγγύης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα αναλάβει το Σεπτέμβριο πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ημερίδας μαζί με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα για τα φλέγοντα ζητήματα της Παιδείας.

Από τη μεριά μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με το παράδειγμα που χρησιμοποίησε στη ρητορική του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δηλαδή -και μια που την περίοδο θέρους ακούμε για πυρκαγιές- έχει πολύ μεγάλη σημασία να συζητάμε όχι το τι θα κάνουμε για να αποκαταστήσουμε το καμένο δάσος, αλλά το τι θα κάνουμε για να μην καεί το δάσος. Επομένως έχει πολύ μεγάλη αξία ο αγώνας που θα δώσει ο καθένας από εμάς για τα δικαιώματά μας, μέχρι την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.  

Διαβάστε ακόμα: Συνάντηση κλιμακίου της ΟΙΕΛΕ με συμμετοχή του ΣΔΝΦΕ και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νότη Μαριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...