Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ιδού η παρέμβαση των "ανήξερων" σχολαρχών στο ΣτΕ για να... υπερασπιστούν τον υπουργό Παιδείας και την κατάπτυστη εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου - Σε απέραντη "φυτεία" επιχειρούν να μετατρέψουν τα ιδιωτικά σχολεία σχολάρχες, υπουργός και τρόικα!

Κυρίες και κύριοι,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την παρέμβαση-υπερπαραγωγή των τριών σωματοφυλάκων (Σχολαρχών-Υπουργού Παιδείας-Nico Hobdari, chief οικονομολόγου της τρόικα) προς το ΣτΕ (δείτε και σχετικό link στην ιστοσελίδα) για να μην ακυρωθεί η κατάπτυστη εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου. Προφανώς οι εξαιρετικές επιδόσεις του τελευταίου ως «εμπειρογνώμονα» του ΔΝΤ σε Αλβανία και Τανζανία – όπου οι παρεμβάσεις του Ταμείου διέλυσαν τις τοπικές οικονομίες – έπεισαν τους μεγαλοσχολάρχες και τον Υπουργό να προβεί σε «αλβανοποίηση» (ή μήπως «αφρικανοποίηση»;) της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με εργοδότες-αφέντες και εκπαιδευτικούς σκλάβους σε φυτείες. Κύρια επιδίωξη της αγαστής αυτής συνεργασίας η πριμοδότηση των σχολαρχών με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση του μισθολογικού κόστους και τη συρρίκνωση των απολύσεων(σ.σ. αποζημιώσεων), ενώ η «απελευθέρωση» των απολύσεων θα βοηθήσει να εκδιωχθούν οι «ανεπιθύμητοι» (συνδικαλιζόμενοι, παλιοί με υψηλές αποδοχές, «ενοχλητικοί» που ζητούν δεδουλευμένα ή αρνούνται να παραβιάσουν την εκπαιδευτική νομοθεσία).

Το κείμενο αυτό των σχολαρχών δεν χρησιμεύει μόνο στην ενημέρωση της κοινωνίας ως υπέρτατη απόδειξη της διαπλοκής της πολιτείας με ομάδα επιχειρηματιών αλλά και ως διάλυση της αυταπάτης ορισμένων, λίγων ευτυχώς, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έφαγαν το παραμύθι του «καλού» σχολάρχη που δεν είναι εναντίον τους και που «αναγκαστικά» ακολουθεί ό, τι νομοθετεί το Υπουργείο Παιδείας. (Κάποιοι, μάλιστα, από τους φερόμενους ως «καλούς» ή «ανήξερους» για την εγκύκλιο σχολάρχες είναι στο ΔΣ του ΣΙΕΙΕ και επεξεργάστηκαν το επαίσχυντο κείμενο της παρέμβασης).
Συνάδελφοι, τα ψέματα τελείωσαν. Δεν υπάρχουν πια «καλοί» και «κακοί» εργοδότες, παρά μόνο σχολάρχες που σχεδόν ομόθυμα θέλουν να διαλυθεί η ιδιωτική εκπαίδευση, να αποσυρθεί από αυτήν η κρατική εποπτεία και να μας μετατρέψουν σε αναλώσιμους είλωτες. Θα ανεχθούμε ως κλάδος με ιστορία αγώνων την πρωτοφανή αυτή προσβολή και πρόκληση, ή θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπειά μας και για την ίδια μας την ύπαρξη ως λειτουργών της εκπαίδευσης;


Η απάντηση την Τρίτη, με τη συμμετοχή μας στην απεργία και στην πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Δείτε εδώ την παρέμβαση του ΣΙΕΙΕ στο ΣτΕ

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...