Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Μεγαλειώδης πορεία στη Βουλή στα πλαίσια της απεργίας που προκήρυξε η ΟΙΕΛΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγαλειώδης πορεία προς τη Βουλή από 3.000 περίπου ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που διεκδικούν:

·    Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, με την οποία καταλύεται το Σύνταγμα και η εκπαιδευτική νομοθεσία, καθώς με αυτήν επιχειρείται να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων. (Την εφαρμογή της εγκυκλίου αυτής έχει ήδη αναστείλει προσωρινά με απόφασή του το ΣτΕ).

·    Την άμεση απόσυρση των εγκυκλίων του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την «απελευθέρωση» της λειτουργίας των ολοήμερων ιδιωτικών δημοτικών σχολείων και για την αύξηση του ωραρίου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ώστε να αποτραπεί η μέσω της απλήρωτης εργασίας μεγιστοποίηση κατά 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως των κερδών των σχολαρχών και οι απολύσεις εκατοντάδων εκπαιδευτικών.

·    Την ενίσχυση της κρατικής εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η ανοχή (και κάποιες φορές ακόμη και η συνέργεια) των εποπτικών αρχών της πολιτείας στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, έχουν γιγαντώσει την παρανομία (πλαστοί τίτλοι σπουδών, παραχαραγμένα ωρολόγια προγράμματα, αλλοίωση βαθμολογιών, αδήλωτη εργασία).

·   Την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας για τους χώρους των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο ΣΔΝΦΕ συμμετείχε με αντιπροσωπεία του στην πορεία (σε συνέχεια των ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης και της πρόσφατης απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων).

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά από τον ιστότοπο της ΟΙΕΛΕ:


  •   Η εξέλιξη της κινητοποίησης 1, 2, 3, 4, 5

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...