Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΟΙΕΛΕ: Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ για την απεργία. (Γιατί άραγε τόσος πανικός;)

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Οι ανακοινώσεις του ΣΙΕΙΕ μετά από τις απεργίες της ΟΙΕΛΕ συνήθως σκορπίζουν άφθονο γέλιο στους αναγνώστες. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα γελάσουμε, σκεπτόμενοι με συμπάθεια τους αναξιοπαθούντες φίλους μας που βρίσκονται υπό το κράτος του πανικού. Όχι μόνο, επειδή τα σχέδιά τους για υπονόμευση της απεργίας με την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και με τα κάθε λογής εμπόδια σε αιρετούς της ΟΙΕΛΕ για να ενημερώσουν τους συναδέλφους σε σχολεία έπεσαν στο κενό, αλλά επειδή οι πολιτικοί τους σύμμαχοι  κινδυνεύουν.

Διαβάζοντας κανείς την πρώτη παράγραφο του κειμένου, αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα ότι ένα και μόνο σαράκι κατατρώγει τα σωθικά των εκπροσώπων του ΣΙΕΙΕ. Αυτοί που έχουν το θράσος  - προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια – να κατηγορούν άλλους για κοινή πορεία με πολιτικές δυνάμεις, τρέμουν την πολιτική αλλαγή. Φοβούνται, μήπως οι «κολλητοί» και σπόνσορές τους εκεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ.  (δεν είναι και λίγα τα 50 εκατομμύρια ευρώ που τσέπωσαν φέτος), χάσουν την εξουσία. Είναι πανικόβλητοι, μήπως η τρελοπαρέα των υπαλλήλων της τρόικα και ο αναμορφωτής της Αλβανίας και της Τανζανίας chief οικονομολόγος του ΔΝΤ και «συνεργάτης» τους Nico Hobdari πάρουν πόδι από τη χώρα. Όμως ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει τη χάρη και θα απαλλαγεί σύντομα από την καταστροφική κυβέρνηση των μνημονίων. Και τότε, όταν αποσυρθεί η ιδιότυπη ασυλία που παρέχει η γαλαζοπράσινη εξουσία στους «εκλεκτούς» της, όσοι σήμερα παρανομούν και καταπατούν το Σύνταγμα θα λογοδοτήσουν στους θεσμούς και στη Δικαιοσύνη.

ΥΓ 1 Αυτή τη φορά ο ΣΙΕΙΕ δεν έκανε λόγο για «ποσοστά» απεργίας. Γιατί βρε παιδιά; Δεν απήργησαν «μηδέν» σήμερα; Δεν γέμισαν «μηδέν» εκπαιδευτικοί την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου; Ή μήπως πήρατε «μηδέν» στην απόπειρά σας να σαμποτάρετε την απεργία;

ΥΓ 2 Προτείνουμε στους εκπροσώπους του ΣΙΕΙΕ να κάνουν πέτρα την καρδιά τους και μετά να παρακολουθήσουν το ακόλουθο βιντεάκι:  http://www.youtube.com/watch?v=bUe-D5BEby4&feature=youtu.be . Ίσως έτσι βρουν τους 2.700 εκπαιδευτικούς που λείπουν από την …καταμέτρησή τους. Μπορούν επίσης να πάρουν τηλέφωνο τον επικεφαλής ταξίαρχο της Αστυνομίας που συνόδευε την πορεία και να ρωτήσουν για τον αριθμό των συμμετεχόντων. Και συνήθως η αστυνομία δίνει μετριοπαθείς εκτιμήσεις για τα νούμερα των διαδηλώσεων….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...