Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει κομβικής σημασίας ερώτηση στη Βουλή για τη διάλυση του εργασιακού καθεστώτος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Ιδιαίτερα σημαντική ερώτηση κατέθεσαν σήμερα προς τον Υπουργό Παιδείας 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι  Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Αμανατίδης, Ευγενία Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Τάσος Κουράκης και Γιώργος Πάντζας για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

 Στο κείμενο της ερώτησης υπάρχει αναδρομή της αποδόμησης του εργασιακού καθεστώτος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που ξεκίνησε από την ψήφιση του ν. 3848/2010 με την θέσπιση της αναιτιολόγητης απόλυσης για εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου και κατέληξε με την έκδοση της κατάπτυστης εγκυκλίου  Φ.18/93893/Δ5/12-7-2013 (εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου), η οποία ισοπεδώνει πλήρως κάθε εργασιακό δικαίωμα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τους μετατρέπει σε αναλώσιμους υπαλλήλους και τα σχολεία σε πρατήρια γνώσης. Η εγκύκλιος αυτή, αναφέρει η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί αποκλειστικά τα οικονομικά συμφέροντα των εργοδοτών, ενώ καταλύει την έννοια του λειτουργού της εκπαίδευσης. Επίσης, φιμώνει τον εκπαιδευτικό που μέχρι πρότινος δεν φοβόταν να καταγγείλει παρανομίες που λάμβαναν χώρα στο σχολείο του. Περιπτώσεις, όπως αυτές των πλαστών τίτλων σπουδών της Άρτας, της διαρροής των θεμάτων του ΙΒ, που έφτασαν στη δικαιοσύνη μετά από γενναίες παρεμβάσεις εκπαιδευτικών, θα περνούν ατιμώρητες.

Οι 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Υπουργό Παιδείας, έστω και την ύστατη ώρα, να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους και να αποσύρει την κατάπτυστη εγκύκλιο που αλλοιώνει το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και εξυπηρετεί ακραία εργοδοτικά συμφέροντα.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της ερώτησης

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...