Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός κατά του υπουργού Παιδείας και λοιπών υπευθύνων σχετικά με την αντισυνταγματική εγκύκλιο Φ.18/93893/Δ5/12-7-2013

Στις 12 Ιουλίου 2013, και χωρίς να έχει προϋπάρξει κανένας διάλογος και καμία ενημέρωση της ΟΙΕΛΕ, δόθηκε στην δημοσιότητα η κατάπτυστη και αντισυνταγματική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) με την οποία μετατρέπονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, αλλοιώνεται επικίνδυνα το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που κατά το Σύνταγμα παρέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία και κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι σχολάρχες μέσω της δραματικής μείωσης των αποζημιώσεων και της μαζικής αντικατάστασης παλαιών εκπαιδευτικών από νέους των 600 ευρώ.
Μετά από την έκδοσή της η ΟΙΕΛΕ κινήθηκε άμεσα, τόσο πολιτικά όσο και νομικά, ενημέρωσε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα για τις ολέθριες συνέπειες που προκύπτουν από την πιθανή εφαρμογή της.

Α. Κλιμάκια της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με τα πολιτικά κόμματα, για να τα ενημερώσουν αλλά και να ζητήσουν την συνδρομή τους (με τη μορφή ερωτήσεων και παρεμβάσεων στην Βουλή) σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία για την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Έγιναν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη, με το μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ κ. Σοφιανό, με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Μαριά και τέλος με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα.

Β. Με την συνδρομή του Συνταγματολόγου κ. Γ. Κατρούγκαλου η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και αναστολής της εγκυκλίου, η οποία θα εκδικαστεί στις 21-11-2013, ενώ παράλληλα δε σταμάτησε ούτε λεπτό να ζητά την απόσυρση της εγκυκλίου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς ανταπόκριση, να ζητά άμεση συνάντηση με τον Υπουργό, χωρίς ανταπόκριση, και έμεινε εμβρόντητη ακούγοντας τον ίδιο τον Υπουργό να δηλώνει με έμφαση σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν υπάρχει εγκύκλιος και δεν υφίσταται τέτοιο θέμα για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, δηλαδή στην ουσία να εμπαίζει και να εξαπατά δημόσια χιλιάδες εργαζομένους που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Μετά από όλα τούτα, και με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών αλλά και της ευθύνης απέναντι στον κλάδο, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ εξουσιοδότησε ομόφωνα τον Πρόεδρο της Μιχάλη Κουρουτό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά τόσο κατά του ίδιου του Υπουργού Παιδείας όσο και κατά των προσώπων που ασκούν θεσμικό ή εξωθεσμικό συμβουλευτικό ρόλο, δηλαδή κατά του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού κ. Β. Βασιλόπουλου και κατά του άτυπου συνεργάτη του κ. Α. Λάσκαρη.

Από δω και πέρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη αλλά και ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που βρίσκεται αντιμέτωπος με την χειρότερη επίθεση που έχει γίνει ποτέ στα εργασιακά του δικαιώματα. Οι στιγμές είναι ιστορικές τόσο για την εκπαίδευση όσο και για την κοινωνία.

Για τη μηνυτήρια αναφορά πατήστε εδώ
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ


Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...