Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση του προέδρου ΟΙΕΛΕ στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ για απάντηση του καθηγητή «Εργατικού» Δικαίου (και στενού συνεργάτη του ΣΙΕΙΕ) Γ. Λεβέντη σε άρθρο του Γ. Κατρούγκαλου που ξεγύμνωνε νομικά την κατάπτυστη εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου

Με συγκλονιστικό του άρθρο στην εφημερίδα "Παρόν" ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κατρούγκαλος ξεγύμνωσε νομικά την κατάπτυστη εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου, αποδεικνύοντας ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Ο πανικός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και των ευνοούμενών της σχολαρχών μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή της κοινωνίας για την αποκάλυψη της εξόφθαλμης, προνομιακής μεταχείρισης μιας χούφτας επιχειρηματιών εις βάρος χιλιάδων εργαζόμενων οδήγησε σε σπασμωδικές κινήσεις. Μία από αυτές ήταν η «αυθόρμητη» παρέμβαση του Καθηγητή «Εργατικού» (το «εργατικού» μπαίνει σε εισαγωγικά, διότι ο εν λόγω έχει εκδώσει επανειλημμένα γνωμοδοτήσεις υπέρ των θέσεων των εργοδοτών της ιδιωτικής εκπαίδευσης) Δικαίου Γ. Λεβέντη στην ίδια εφημερίδα, ως απάντηση στο άρθρο του κ. Κατρούγκαλου. Η διασκεδαστική, είναι αλήθεια, απάντηση του κ. Λεβέντη περιλαμβάνει σπαρταριστά επιχειρήματα, όπως ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι …μόνιμοι (ενώ μόνο με την εφαρμογή του ν. 3848/2010 έχουν απολυθεί την τελευταία διετία περίπου 150 εκπαιδευτικοί) και ότι κάποιοι κόπτονται για «προνόμια» την ώρα που εφαρμόζονται αδίκως (!!!) οριζόντιες περικοπές στην ελληνική κοινωνία (η χρησιμοποίηση του τελευταίου επιχειρήματος προκαλεί, πέραν του γέλωτος, οργή για το μέγεθος της υποκρισίας, διότι ο κ. Λεβέντης είχε εκδώσει το 2011 δική του γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία είναι επιβεβλημένη νομικά η οριζόντια περικοπή του 35% περίπου των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω της ένταξης στο Ενιαίο Μισθολόγιο).
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ παρενέβη εγγράφως στην προκλητική απάντηση Λεβέντη χωρίς να σταθεί στο περιεχόμενό της, αλλά θέτοντας δύο ερωτήματα: 1. Για λογαριασμό ποιου εργοδοτικού συνδικάτου εκδίδει συστηματικά γνωμοδοτήσεις το τελευταίο διάστημα ο κ. Λεβέντης και 2. Ποιον εκπροσώπησε νομικά ο κ. Λεβέντης στην πρόσφατη δίκη συναδέλφου που απολύθηκε από το Κολλέγιο, επειδή (όπως η εκπαιδευτικός κατέθεσε) συνέλαβε το γιο πολύ γνωστού πολιτικού να αντιγράφει (θεωρούμε ότι έχει έρθει, πλέον, η ώρα να αποκαλύψουμε όλα τα στοιχεία για την ιδιαίτερα σοβαρή αυτή υπόθεση). Από την απάντηση των ερωτημάτων μπορεί εύκολα να κρίνει κάποιος, αν η «απάντηση» Λεβέντη είχε επιστημονικό χαρακτήρα με τη μορφή διαφωνίας για ένα νομικό ζήτημα, ή αν είχε πρόθεση υποστήριξης εργοδοτικών θέσεων. Όταν ακόμη και εξέχοντες εκπρόσωποι της νομικής κοινότητας, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, στοιχίζονται πίσω από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, τότε η κοινωνία και η δημοκρατία βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

Διαβάστε εδώ την «απάντηση» Λεβέντη

Διαβάστε εδώ την παρέμβαση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...