Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Καταστρέφουν τις ζωές μας για να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους

ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ», ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ – ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα έγγραφο-φωτιά που αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση αυτοβούλως εξέδωσε την παράνομη και αντισυνταγματική εγκύκλιο με την οποία η ιδιωτική εκπαίδευση μετατρέπεται από φορέα δημόσιου αγαθού σε οίκο εμπορίου. Στο memorandum που η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε στους δανειστές καταγράφονται οι ελληνικές «πρωτοβουλίες» για αλλαγές στην αγορά εργασίας. Οι αλλαγές αυτές αφορούν δύο χώρους: τη ναυτιλία και την ιδιωτική εκπαίδευση. Για τον πρώτο χώρο αναφέρεται ότι πρέπει να μην υπογραφούν πλέον συλλογικές συμβάσεις και για το δεύτερο ότι θα εφαρμοστούν οι μνημονιακές «μεταρρυθμίσεις» για απολύσεις και αποζημιώσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση αυτή εκτελεί πλέον συμβόλαια για τους «χορηγούς» της. Με πρόσχημα την κρίση και το Μνημόνιο, διαλύονται μεθοδικά οι εργασιακές σχέσεις και χαρίζονται δισεκατομμύρια σε επιχειρηματίες την ώρα που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας βυθίζεται στην αθλιότητα. Εφοπλιστές και μεγαλοσχολάρχες πριμοδοτούνται με τεράστια ποσά, ενώ οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους κλάδους χάνουν κάθε ίχνος δικαιώματος. Όσο και αν προκαλεί οργή το συγκεκριμένο έγγραφο, είναι ενδεχομένως χρήσιμο για να διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις των λίγων εναπομεινάντων αφελών που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας  και με σκοπό να τη «σώσει» από την καταστροφή. Περίτρανα πλέον αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και τα μέλη της έχουν ως μοναδικό σκοπό την οικονομική διάσωση των ισχυρών και τον θηριώδη πλουτισμό τους εις βάρος της κοινωνίας.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με την οποία του γνωρίζει ότι δίνει στη δημοσιότητα το κατάπτυστο έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης με το οποίο αποδεικνύεται ότι για μια ακόμη φορά ενέπαιξε τον κλάδο, λέγοντας ψέματα ότι – τάχα – η εγκύκλιος ήταν μνημονιακή υποχρέωση, προκειμένου να κάνει ένα ακόμη ρουσφέτι στους σχολάρχες μετά από το Ενιαίο Μισθολόγιο, το κόψιμο των δώρων και την εφαρμογή του ωραρίου.

Διαβάστε το memorandum που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές (ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

Διαβάστε εδώ  την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...